LonderStock

Bij LonderLab betaalt iedereen met kennis en creativiteit: je helpt anderen en deelt alles wat je hebt gemaakt op deze site.  Materialen om mee te testen kan je bij ons aan kostprijs kopen.  Van de onderstaande materialen hebben we momenteel een zeer beperkte voorraad in huis.  Stuur ons een mailtje als je van iets zeker wil zijn. 

Je betaalt enkel per begonnen vierkante decimeter die je hebt uitgesneden met de laser cutter.  

Bijvoorbeeld: 10 x 13 cm = 130 cm² = 1,3 dm² -> Je betaalt 2 dm² aan materiaal.

Eigen materialen meebrengen of materialen elders aankopen kan uiteraard ook. Om veiligheidsredenen en om het toestel niet te beschadigen staan we enkel materialen toe waarvan je kan aantonen dat ze geschikt zijn voor onze laser cutter.  Alles wat PVC of vinyl kan bevatten is bijvoorbeeld ongeschikt.  Ook geschikte materialen die bij verbranding een sterke geur verspreiden of die de laser cutter vervuilen worden niet toegelaten.  Stuur ons een mailtje als je van iets zeker wil zijn. 

 

We experimenteren binnenkort ook nog met verlijmde houtsoorten zoals multiplex en fineer.  Een verlijming voor interieur gebruik lijkt aangewezen (meranti wordt bv. meestal exterieur verlijmd).   Ook vliegtuigtriplex (sterk en buigzaam), losse fineervellen en flexibele fineer op een papieren drager (Decoflex) staan nog op ons te verkennen lijstje.

Bij MDF is het formaldehyde-gehalte bepalend voor de rook en de zwarte snijranden.  In een handvol FabLabs is het om die reden zelfs verboden, hoewel het in de meeste andere FabLabs het meest gebruikte materiaal is.  Het heeft wat moeite gekost, maar uiteindelijk hebben we een ecologische MDF van 3mm gevonden die wereldwijd bekend staat als "laser grade MDF": Medite Premier.  We zijn benieuwd!

  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Blogger Social Icon

bibliotheek@londerzeel.be

ma-vr: 13:30u-19u  &  za: 9u-13u

052/30.13.73                Molenstraat 5                 1840 Londerzeel  

                     (parking Colruyt)              londerzeel.bibliotheek.be