Laser Cutter Cafe by John Biehler on Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Laser-cut wood sculpture by Milan Ilnyckyj on Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
LonderLabKi

Wat is LonderLab?

Hoe maak je (bijna) alles? LonderLab laat iedereen spelen met de nieuwste mogelijkheden van digitale fabricage.  

We willen we het concept van een FabLab herleiden tot de essentie, zodat je niet langer naar een grote stad, hogeschool of universiteit moet om kennis te maken met de heerlijke nieuwe wereld van de makerscultuur.

 

3D-printers en andere toestellen laten we voorlopig nog even links liggen: we focussen eerst op het meest gebruikte, meest veelzijdige én meest laagdrempelige toestel van een FabLab: de laser cutter.      

 

Je kan met de laser cutter de meest complexe vormen uitsnijden uit papier, karton, mdf, hout, acryl,…  Daarnaast kan je ook zeer gedetailleerd tekeningen (of zelfs foto’s) graveren in hout, keramiek, steengoed, glas,…  Dankzij een roterend element kunnen zelfs gebogen oppervlakten zoals flessen, glazen en keramiek van een prachtige gravure voorzien worden!

Introductieworkshops

 

Tijdens de tweewekelijkse introductieworkshops op zaterdag- en woensdagnamiddag leer je hoe je met gratis software van een idee een ontwerp maakt en hoe je bestaande ontwerpen bewerkt.

Je leert slimme onderdelen ontwerpen die je klikvast met elkaar kan verbinden tot stevige gebruiksvoorwerpen.  Of hoe je een 3D-ontwerp kan omzetten in zeer gedetailleerde laagjes, die je met de laser cutter uitsnijdt in bv. golfkarton of MDF en op elkaar plakt.  Of hoe je een mooie foto of tekening kan vereeuwigen in een prachtige gravure,…  De wonderen die iedereen met een laser cutter kan maken zijn eindeloos!

We passen de inhoud steeds aan de deelnemers aan en zorgen voor voldoende persoonlijke begeleiding: iedereen kan met een laser cutter aan de slag!  Je maakt kennis met onze laser cutter, waarmee we jouw ontwerp uitsnijden en/of graveren in een materiaal naar keuze.

 

Technologische tovenaars, creatieve kunstenaars, studenten, leerkrachten, kinderen, ouders, uitvinders, productontwikkelaars & jongeren tot 130 jaar worden uitgenodigd om samen kennis te maken en te delen. Iedereen is welkom!

LonderLabKi

Wil je een afgewerkt ontwerp lasersnijden? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek@londerzeel.be waarin je een dag en een uur voorstelt. Dit kan op weekdagen tussen 14u en 19u. Van zodra je bevestiging krijgt is je afspraak genoteerd! Je betaalt enkel het materiaal dat je gebruikt.

Bij LonderLab betaalt iedereen met kennis en creativiteit: je helpt anderen en je deelt op londerlab.be alles wat je hebt gemaakt.  Alleen het materiaal dat je gebruikt kost geld.

Ontdek alvast de materialen in LonderStock!

LonderLab